Klarnet Barili (Fıçı)

Barel Baril ve fıçı olarak da nitelendirilen ancak en çok baril olarak kullanılan, bek ten sonra gelen klarnetin temel parçalarından birisidir.

Klarnet Hane

Klarnet Barili Nedir?

Klarnetin 5 temel parçasından olan;

Klarnet barili (fıçı) üst gövde ile beki birleştiren ve aynı zamanda klarnet bekinden gelen titreşimleri sese dönüştüren parçasıdır.

Klarnet'in en önemli parçaları arasında yer alan baril, klarnetin akordu için oldukça önem arz etmektedir. Bu yüzden farklı malzemeler kullanılarak farklı ölçülerde üretilmektedir.

Orijinal Sertikilalı Klarnet Kamışlarını 
KlarnetStore 'dan güvenle satın alabilirsiniz.

Klarnet Barili'nin Çeşitleri?

Günümüz teknolojisiyle birlikte ses analizleri daha iyi yapılabilmekte ve bu sayede kullanıma göre ve istenilen tonlara göre farklı boyut ve şekillerde üretilmektedir.

Temel olarak klarnet baril çeşitleri;
  1. Standar baril
  2. Tombul klarnet barili
  3. Ayarlanılabilir baril

şeklindedir.

Standart klarnet barilleri klarnet ile gelen sol klarnet için 68 veya 70 mm olarak üretilen klarnet barilidir. Tombul (Tombik) bariler hacimsel olarak biraz daha büyük (kaba) şekilde üretilmekte, uzunluk ölçüleri yine standarttır ancak daha kalın ve hacimlidir. Ayarlanılabilir bariler ise son zamanlarda oldukça yaygınlaşan farklı ebatta klarnet barilleri yerine tek barilde uzuluk ayarını çevirerek yapabileceğiniz baril türüdür.

Günümüz de bir çok farklı malzemeden yapılmış olan baril bulunmaktadır, bunlar örneğin;

  • Bakalit bariller
  • Ağaç bariller (Abonoz, cocobolo, gül...)
  • Metal alaşımlı bariler

Yorum Gönder

0 Yorumlar

Reklam
FacebookTwitterTagArrowTimes